Deelnemingen

Thal

2023

Thal Technologies is een toonaangevende ontwerper en fabrikant van LED verlichtings-modules voor industriële toepassingen en thermisch interface en elektrisch isolerende hoogwaardige materiaaloplossingen (TIM). High-end LED-verlichting zorgt voor substantiële energiebesparingen en nieuwe functionaliteiten met toegevoegde waarde in sectoren als tuinbouw, mensgerichte verlichting, connected/smart lighting en betrouwbare toepassingen op moeilijk bereikbare plaatsen zoals op windturbines. De TIM-oplossingen versterken de groeiende inzet van hoogwaardige chips, vermogenselektronica of energieoplossingen in wereldwijde industrieën.

Deelneming in Thal
Red-Point

2012 – 2021

Overname en opvolging van de DGA van een succesvol familiebedrijf. Red Point ontwerpt en produceert speciale afsluiters voor chemie, olie & gas en andere industrieën. Het bedrijf realiseerde substantiële groei op internationale markten en een strategische expansie in nieuwe product-markt combinaties, zoals LNG-, kunstmest- of waterstof-toepassingen. De onderneming is verkocht aan een internationale strategische koper.

“De door mij ervaren combinatie van ondernemerschap en kennis van financiële structurering was voor de nieuwe fase van de onderneming erg belangrijk. En naast de professionaliteit hebben wij samen ook veel plezier gehad – dat is voor een goede relatie, bij altijd hard werken ook niet onbelangrijk.”

– Frank van Os, CEO/aandeelhouder

GuideID-logo

2004 – heden

Financiering en een deelneming in een jong, internationaal snelgroeiend technologiebedrijf. GuideID levert wereldwijd audiotours aan vooraanstaande musea. Het adviseren in cruciale fasen van de ontwikkeling heeft bijgedragen aan het bereiken van de lange termijn doelstellingen en de internationale expansie met langdurige groei van 20-30% per jaar.

“De onderhandelingen en samenwerking tijdens de investeringsfase waren efficiënt en hebben tot prima resultaat geleid. Bij de verdere groei en ontwikkeling van GuideID binnen Nederland en ook internationaal was de klankbordfunctie erg behulpzaam. Het is fantastisch om als ondernemer bij lastige en strategische beslissingen te kunnen sparren met een vertrouwde partij.”

– Frits Polman, Founder/CEO

logo-hotelchamp

2016 – heden

Hotelchamp ontwikkelt en levert intelligent marketing- en verkoopplatform (Saas) voor het stimuleren van directe inkomsten en het verbeteren van gastrelaties van de wereldwijde hotelindustrie op hetzelfde niveau van geavanceerde conversie- en overtuigingstechnologie die momenteel alleen door de marktleiders wordt gebruikt. Bijgevolg wordt de winstgevendheid van de hotels verhoogd door het vermijden van steeds hogere commissies betaald aan de dominerende OTA’s (Online Travel Agencies).

temac

2006 – 2012

Een buy-in van een productiebedrijf in industriële en automotive afdichtingen. TEMAC ontstond vanuit het destijds beursgenoteerde Koninklijke Econosto NV. Binnen de onderneming zijn diverse herstructureringen doorgevoerd, zoals splitsing en re-focusing van de twee divisies, outsourcing van low-end producten naar India en China, insourcing van high-end producten vanuit een UK-based OEM-fabrikant, ontwikkeling van nieuwe markten, herontwikkeling en verhuur van het boventallige vastgoed, focus op financieel management, organisatieontwikkeling, R&D, interne processen en QA. TEMAC is in 2012 verkocht aan een internationale strategische koper.